Reklammation och retur

Du som är privatperson har 14 dagars ångerrätt/bytesrätt när du handlar online. Det innebär att du kan skicka tillbaka oanvända, oskadade varor med obruten förpackning/försegling/teknisk plombering inom 14 dagar från att du mottagit ditt paket.

Om varan är trasig när du öppnar paketet eller om det blir fel på varan har du, som är privatperson, reklamationsrätt i totalt 3 år från du mottog paketet. Reklamation måste dock göras inom skälig tid och senast 2 månader efter att du upptäckte felet. Om det finns garanti som är längre än 3 år kan du reklamera inom garantiperioden.

Företag bör undersöka varan i samband med mottagandet och reklamera eventuella fel inom skälig tid. Fel som uppstår därefter kan reklameras inom garantiperioden. I annat fall hänvisar vi till respektive tillverkare eller serviceställe.

Privatperson, som utnyttjar sin ångerrätt, betalar själv fraktkostnaden för den returnerade varan. Vid fel i varan återbetalar vi returfrakten samt vad du betalat för den skadade eller felaktigt levererade varan förutsatt att vi inte kan skicka en ny vara till dig inom skälig tid.

Ett retur- eller reklamationsnummer ska alltid bifogas. Returer och reklamationer utan godkänt retur- eller reklamationsnummer accepteras ej.

Instruktioner:

 • Denna instruktion gäller alla typer av returbegäran. Returnumret är giltigt i 14 dagar och returen måste vara oss tillhanda inom dessa 14 dagar.
 • Vi kommer att kontakta dig per e-post så fort din begäran har mottagits och kontrollerats.
 • Vid retur MÅSTE alla produkter returneras i originalförpackningar komplett med samtliga tillbehör.
 

  Tänk på att alltid skicka produkten i ytteremballage för att inte skada originalförpackningen.
 

  Förpacka godset väl för att undvika skador. 

  Bifoga en kopia av returbekräftelsen i returen och skicka den till oss.

OBS! Returer som skickas in utan godkänt retur- eller reklamationsnummer accepteras ej.

 

Ångrat köp

Har du ångrat ditt köp? 

Du kan självklart annullera ordern även efter att vi har börjat behandla den men då behöver du vara uppmärksam på att en returavgift kommer att debiteras. Kostnaden för detta beror på vilken typ av produkt du har beställt. Returavgiften är t.ex. 49 kr för små hushållsapparater och 499 kr för större produkter bl.a. vitvaror.

Om förpackningen har öppnats så har du alltid 14 dagars ångerrätt, från det datumet du mottog produkten.

Kostnaden för detta beror på vilken typ av produkt du har beställt. Returavgiften är t.ex. 49 kr för små hushållsapparater och 499 kr för större produkter bl.a. vitvaror.

När vi har mottagit din retur så kontrollerar vi produktens skick. Vi förbehåller oss rätten att göra prisavdrag om produktens värde är förminskat. Läs mer om detta under återbetalning.

Återbetalning och ångerrätt

Vi returnerar dina pengar så snabbt som möjligt och senast 14 dagar efter att varan har nått vårt lager. 

Om vi inte har mottagit varan förbehåller vi oss rätten att behålla återbetalningen till det att vi mottar varan eller dokumentation på att varan är returnerad.

Notera: Om varans värde har minskat förbehåller vi oss rätten att inte betala tillbaka den fulla köpesumman. Värdeminskningen värderas bl.a. utifrån följande förutsättningar (ej uttömmande lista):

 • Produkten kan inte längre säljas som ny, t.ex. om du har tagit av originalemballaget.
 • Du har tagit varan i bruk.
 • Varan har blivit skadad under tiden du hade ansvaret för den. Observera att det är ditt ansvar att dokumentera varans skick t.ex. med bildbevis intill det att vi mottager den.
 • Du har hanterat varan på ett annat sätt än vad som är förenligt med varans art, egenskaper och funktionssätt.
 • Du har inte följt de begränsningar för returrätten som följer av plombering, varans typ m.m.